Och så kom våren

Den här dagen har varit supermysig och hur konstig som helst. Dagen började med snöstorm och en välbehövlig sovmorgon. Var hemma ifrån praktiken idag då jag hade tid hos tandläkaren. Det är flera mil till praktiken jag är på en gång i veckan och eftersom tandläkartiden var vid lunch så skulle jag knappt ens hinna dit och vända. Gick en promenad med Freja och mamma innan lunch och strax efter det slutade det att toksnöa och solen kom fram. Det blev plusgrader och det droppade från taken, urmysigt! Passade på att klicka lite nya bilder på hjärtat också. :)
När jag har suttit i väntrummet hos tandläkaren i en halvtimme så frågar jag om de blivit försenade eller något och då såg vi att det blivit ett missförstånd. Det var inte den 22 februari jag skulle vara där, det var den 22 mars. Haha! Så kan det gå.
Logga 200

Passa på!

Nu har Charlies Häst & Hund nedsatta regntäcken från Hurtta. Ett fantastiskt tillfälle att införskaffa ett snyggt kvalitétstäcke för ett ruskigt bra pris. :)
549kr
Nu: 259kr
.
Klicka HÄR för att komma direkt till sidan.
Logga 200

Tänkvärt

Ibland när man kollar igenom gamla bilder så blir man verkligen förvånad över hur fort allting går. Där hittar man Freja som valp, när hon är några år gammal och fram tills idag. Förut var det väldigt stora kontraster i ansiktet med hennes bläs, men idag så har den smält ut lite då hon har blivit lite grå. Hon är fantastisk Freja, på alla sätt och vis. Det gör ont när man inser att det gick fort från att hon var sju tills idag då hon är nio, tio till sommaren. Hur ser det ut om några år och hur länge får hon finnas kvar? Sånt ger en verkligen en klump i halsen. Man ska ta tillvara på varje dag tillsammans, för det finns ett slut på alla sagor. Jag ska njuta av att bara få ha Freja tills den dag hon inte orkar mer, då måste jag vara stark nog och låta henne gå.
Min älskling som liten bäbis :)





(2007, 5 år gammal)
Jag tror att vi behöver djuren för att må som allra bäst. De ger oss så otroligt mycket. Freja ger mig så mycket glädje, varje dag. Hon är högt älskad min lilla tös.
.
Syftet med detta är att visa att livet går fort, trots att man inte tänker på det. Tänk att jag bara var 7år när Freja kom in i mitt liv, och nu är jag sjutton år gammal. Livet är vackert och man ska passa på att njuta av allt varje dag. Se positivt på livet och finna känslan av tacksamhet och att vara lyckligt lottad. För tänk vad mycket fint man har i sitt liv. Fundera för dig själv vad just du har. Kanske har du ett hus/lägenhet, en säng att sova i, mat på bordet osv. man kan rabbla länge och det är just när man gör det som man får den där känslan. Tacksamheten.
.
"Minns gårdagen, dröm om morgondagen, lev idag."

Logga 200

Planer & tips

Provar mig på ett tidsinställt inlägg då jag inte kommer ha tid att blogga idag (fredag när detta publiceras). Dagen kommer tillbringas i skolan och sedan följer jag med en klasskompis hem då jag ska agera fotograf på en lokal hopptävling på lördagen. Tänkte ge er ett litet tips som passar bra till en ledig helgdag.
.
Använd ljuset när ni fotar. Har ni ett ganska skarpt solljus ute så kan det bli riktigt fräcka bilder inomhus. Ställ upp din modell så att solen lyser på motivet, den del som inte blir belyst kommer alltså bli väldigt mörk. Därefter kan du ändra inställningarna som du vill beroende på hur du vill ha bilden, lite ljusstyrka osv. Men prova dig fram och var inte rädd att testa nya saker, det kan bli riktigt bra.
Lycka till!
Logga 200

promenad

Har nyligen kommit in från en promenad med Freja på 3km, riktigt mysigt var det faktiskt. På något sätt så har man svårt att ta sig ut när det är mörkt. Det känns tråkigt liksom, men när man väl är ute så är det himla mysigt. Man släpper alla måsten för en stund och går bara och myser. Nu ligger Freja nöjt och gnagar ben som hon förövrigt är helt galen i. Hon fick den i söndags och först nu äter hon på den. Det är ett tjockt och ganska långt vitt ben med stora knutar och oj vad hon älskar det! Hon bär omkring det överallt och ser så stolt ut så. Sedan göms det på något "smart" ställe, t.ex. under en stol. Kalas, där ser dom det inte. ;)
.
Häromdagen gick jag upp på mitt rum också hör jag att Freja följer efter bara någon minut efter mig. Då kikar hon in lite försiktigt på mitt rum och undrar vad jag håller på med. Vad tror ni hon hade i munnen om inte det kära benet? Hon har alltså burit upp det för att lämna det själv går ju inte. Haha, att det skulle bli en sån storfavorit den där. Men nu är det avgnagt i två delar, varför börja på ena sidan när man kan gnaga rätt av och få två tänker väl hon. Eller så är hon bara hungrig. Slänger in en bild på go tjejen när jag ändå är igång.
Logga 200

Finbesök

Igår kom Zeus till oss och fick stanna över natten tills idag. Han brukar få vara här ibland och ni ska se hur lycklig Freja blir varje gång de träffas. Hon blir helt till sig och vet knappt om vad hon gör, hon kan hoppa in i väggarna liksom, det enda hon har fokus på är Zeus. Också ska han naturligtvis få mååånga kärleksfulla kyssar också, of course. Hon är verkligen helt galet kär i honom, har aldrig sett henne sådan med någon annan hund. Hon ska visa upp sig och vara med honom 24/7. Söta lilla gumman. Hon blir så lycklig så.
Zeus och jag idag:


Sommarabstinens

Kollade igenom lite bilder på datorn och hittade ett gäng mysiga sommar/sensommar bilder. Min absoluta favoritårstid är nog sensommaren och början på hösten, då det är lite svalare ute så att man kan ha en tunn jacka och löven på träden börjar skifta färg. Då man kan promenera länge med hundarna utan att smälta bort, samtidigt som man inte behöver ha ett tjockt lager kläder på sig som på vintern. Hösten är bra underbar, dock gillar jag inte den sista delen då träden tappat löven som nu är bruna och allt är mörkt och dystert. Visserligen har alla årstider sin speciella charm och att uppleva den med en hund gör den komplett. Här har ni några mysiga bilder från i sommras,
Denna underbara goldenhanen heter Zeus och är min morbrors hund. Han kommer även synas mycket här på bloggen.
Freja myser ute på gården i sitt fleece täcke under sensommaren/hösten då det blåste kallt.
.
Har man inget staket runt gården så får man lösa det på annat sätt. :) Hon brukar få vara ute i en lång lina också kollar vi självklart till henne med jämna mellanrum. Detta tycker hon verkligen om och jag lovar er - den hunden kan njuta.
Logga 200

Det finaste jag vet



.
Min lilla älskling och jag fotades lite idag. Dock fastnar jag inte på bild, eller så ser jag bara allmänt drogad och konstig ut hela tiden? Tur att Freja är söt så att hon kan kompensera upp det hela lite, men jag kan ändå inte undgå att muttra lite över att jag förstör just de bilder där Freja är som sötast.
Logga 200

Att ha hittat en dröm

Idag hittade jag förmodligen världens finaste hundhalsband, från Hurrta - jovisst.  Priset kändes dock lite saftigt för mig just nu, men någon gång hoppas jag att det har sin plats här hemma.

Ni hittar den bland annat här:
http://www.grizzlyzoo.se/hundhalsband-lader-Hurtta-Leather-Classics/hurtta-brunt-rundhalsband-halvstryp-50cm/



hurrta1




För hur snyggt är det inte?



Utvärdering av Hurtta värmetäcke

I december var jag på hundmässan i stockholm och inhandlade ett nytt täcke till Freja. Tog storlek 50 vilket visade sig vara på tok för litet för henne. Som tur var fick jag byta det, men då blev det lite stort istället men det fick vara.


+ Bensnören som håller täcket på plats
+ Täcket är mycket reglerbart
+ Vattenavvisande och vindtätt och har bra kvalité
+ Täcker de största muskelgrupperna
+ Snygg i modellen


- Bensnörena har en något konstig placering, vilket gör att den delen som ska täcka lite av bakbenet gärna far ut åt sidorna
- Ett ganska högt pris

Skulle du kunna köpa produkten igen: Ja

Hurtta
Bild lånad från www.hurttacollection.com


"Hurtta-värmetäcket är ett effektivt sätt att hålla hunden varm. Plagget skyddar hundens viktigaste muskelgrupper samt det särskilt känsliga området kring magen. Täcket går mycket snabbt att klä på och av och passar därför utmärkt t.ex. till att värma aktiva hundars muskler före prestationen eller efter träningen."

Logga 200


Att ta det där med problemen

Att ha hund är inte alltid en dans på rosor, speciellt inte om den har hudproblem. Idag hade Freja kliat sig på halsen så att det blivit sår, suck... Trots att hon får 1½ tablett Prednisolon varannan dag (naturligtvis efter veterinärens rekommendation) och att hon duschas en gång i veckan på de områden som hon gärna kliar sig med ett speciellt schampo.  Tror jag ska lägga på lite salva ikväll i alla fall och se om det hjälper lite.
Medicinen gör ju att hon slipper det värsta, men det går lite i perioder trots allt. Ibland är hon helt bra och ibland kliar hon sig lite i alla fall. Dock är det skönt att se henne så glad och att hon kliar sig så pass lite om man jämför med hur hon var innan hon började äta medicin. Helt 100% bra lär vi ju inte kunna få det, men detta ger henne i alla fall ett rättvist liv vilket känns otroligt bra.
.
Logga 200

Att vara bästa vänner

Mille & Freja
Kylan har virat sig om oss och temperaturen låg nedåt -30 inatt, burr. Jag brukar täcka Freja vid -7, men igår kväll när vi skulle ut på sista promenaden så fick hon faktiskt ha ett fleecetäcke under hennes Hurtta värmetäcke också. Vill inte ens tala om hur mycket kläder jag hade, men en michelingubbe beskriver det hela himla bra.
.
Nu på morgonkvisten fotade jag lillebror tillsammans med Freja och de är ju helt galet söta tillsammans de två, eller vad säger ni? :)
Logga 200

Varmt välkommen



Vill hälsa er varmt välkomna
till min nya blogg Hundlif. Här kommer det rymmas mängder av fotografier, tips och inspiration och jag hoppas på att kunna skapa en nytänkande hundblogg med en härlig stämning tillsammans med er läsare.