Med målet att bli instruktör

Jag har nyligen påbörjat min väg mot att bli Allmänlydnadsinstruktör. Himla roligt om jag får säga det själv. Vi hade uppstart för två veckor sedan då vi tillbringade 5 dagar på klubben tillsammans med duktiga Anette Wengelin. Helt galet vad jag lärde mig mycket under den veckan, och vad intressant det är att lyssna på människor där det märks så otroligt tydligt att de kan hund. Fick höra en hel massa berättelser som hjälpte oss att koppla ihop faktan och verkligheten, och många skratt blev det. 

Första dagen började vi med att leka med alla hundarna, alla skulle givetvis också leka tillsammans med en hund man inte kände. Och lek är ju så otroligt viktigt, dels speglas tydligt relationen hund och förare emellan och dels är det en perfekt motivation i träningen. Vi har även under dessa dagar hunnit gå igenom Allmänlydnadspasset, få feedback på det och analyserat, analyserat och analyserat igen. Om kort och gott allt.
Har blivit om möjligt ännu mer inspirerad till att bli bättre, utvecklas och försöka lära mig så mycker jag bara kan. Har suttit som en svamp under hennes lektioner. Lyssnat på både henne och övriga blivande instruktörers tankar. Jag har fått flera olika uppgifter och uppdrag med mig hem tills nästa gång vi ses, så nu återstår det bara att ge gärnet för att jag en dag ska kunna stå där framför en grupp hundmänniskor och få kalla mig just instruktör.
Det är spännande det här med hund. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En problemfri dag

Vaknade upp och kände mig ovanligt utvilad imorse, kommer knappast ihåg när det hände sist. Så börjar knoppen vakna till och jag får tänka till både två och tre gånger innan det till sist går upp för mig att jag faktiskt, otroligt nog, är ledig idag. Alltså helt ledig, jag behöver inte röra en fena på hela långa dagen om jag inte känner för det. Den känslan. Oslagbar.
 
Hur som helst. Efter en snabb dusch var jag på benen igen och vi bestämde oss för att ta ut Magda och knäppa lite bilder. Ett jättefint höstväder möttes vi av. Närmare 20 grader, moln som solen kämpade med att ta sig igenom och en himla massa gula löv. Och den där lukten ni vet, den då man bara vet att nu är det höst.
Det blev nog en 1-2h som vi var ute ändå. Vi gick till en äng, favoritskogen och stannade till vid något bäck-liknande. Jättekul var det i alla fall enligt Magda som drack ett antal liter vatten, badade och doppade öronen i skum. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nystart

 
Nu är det dags för en nystart, även för Hundlif. Hoppas ni vill följa med på min resa med några av mina största intressen i fokus; Hund & foto.
Varmt välkomna tillbaka, nu kör vi!