Ett brustet hjärta

Sov gott mitt älskade hjärta, saknaden är enorm...<3
Beckers Cassiofreja
23/8-2002  -  26/4-2012
Sista bilden på oss tillsammans
_____________________________________________________________________
Freja fick somna in idag... Hon kräktes på morgonen och fick svårt att andas. Vi tog henne till veterinären där de tog röntgenplåtar för att se om hon fått kräks i lungorna. De upptäckte en tumör lika stor som hennes hjärta och de sa att det inte fanns något att göra. Vi kunde låta henne få vara kvar ett tag till, men hon skulle aldrig bli bra. Snarare sämre. Vi bestämde att hon inte skulle behöva lida för våran skull, så hon somnade in vid min sida idag.
Tack för allt du gett mig... Min älskade ängel.<3
.
Kommer inte fortsätta blogga.

Just nu

Freja har fått med sig två olika mediciner hem, andapsin & Zantac, samt ett specialfoder som heter Gastro intestinal. Hon är jättesmal nu (vilket inte är så konstigt), samt lite slö fortfarande. Igår sövdes hon och de gick då ner med kamera i magen på henne för att se hur det stod till. Och visst var det ett blödande magsår alltid. Orsaken är oklar. Stressad har hon ju inte direkt varit och det är ju i princip alltid någon hemma med henne. Hon har inte gjort något speciellt, så det är jätteskumt! De såg att det var ganska skrovligt i magsäcken, så de tog lite prover och skickade iväg. Lite nervös över dem måste jag erkänna, hoppas att allt ser okej ut. Nu ska hon äta medicinerna, maten och ta det väldigt lugnt här framöver så att det ska få gå till sig.
Nu håller vi tummarna för att det här blir bra - okej?<3
Logga 200

Tankar

Jag måste dela med mig av hur allt varit och hur det fortfarande känns, tror det kan vara nyttigt att läsa. För att ha hund är allt annat än en dans på rosor, i alla fall när det bestämmer sig för att gå snett. Att se sin hund bli sämre, magra och må dåligt - det önskar jag inte någon människa.
Man försöker ju behandla själv först, får rådgivning via telefon av veterinärer, men går det inte så får man ju åka in. Så är det.
I början var jag inte så jätteorolig, lite var jag såklart. Men då visste jag ju inte, för att hon kräktes kunde ju bero på massor av saker. Men när man ser att det blir sämre och sämre... Bröt ihop en dag när hon hade kräkts hela 4-5ggr, det var nu på slutet då när vi tog in henne. Innan var det oftast 1ggr/dag. Mådde så j*vulskt dåligt av att se henne så. Jag var rädd att allt kunde bero på kortisonen, för utan den mår Freja inte så bra. (hon kliar sig) Jag fick förbereda mig mentalt på att skulle det vara något liknande, eller något annat hemskt, så finns det inget att göra. Hon blir 10år gammal i Augusti, men bara tanken på att leva utan henne skrämmer vettet ur mig. Jag vet så väl att den dagen är nära, för så är det när de är i den här åldern. Man ska vara glad över att få se sin hund fylla 9år.
-
Höll så mycket inom mig, gråter inte gärna inför andra. Man kan tro att jag mår bra, att jag klarar det. Men jag är förstörd. Några gånger sprack det och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Ett liv utan henne finns inte i mina ögon. Jag skulle känna mig så tom, ensam. Freja är mitt hjärta, min klippa och min absolut bästa vän. Hon som jag tillbringat den större delen av mitt liv med. Tanken på att vara hundlös, inte ha någon att sköta om, se allt som det bara stod "Freja" på. En boll, ett ben, en bädd och lite hårstrån. Allt det där som är hennes.
Jag tror att det kan vara nyttigt för andra att läsa detta faktiskt, även om det gör ont för mig att bara skriva det nu. Jag trodde det kunde vara slutet och den känslan går faktiskt inte att till fullo beskriva. Jag var utmattad av att gå upp och ge henne små portioner fisk på natten(det enda hon åt), var sjukt stressad och hjärnan gick ständigt på högvarv. Jag ville själv inte äta, fick knappt i mig något. Det tog stopp.
-
Jag tänkte att man är så idiotiskt dum. Man går och trånar efter saker, drömmer och önskar. Men när man utsätts för sånna här situationer, då finns det bara en sak som är viktig. En enda. Då är alla saker och grejer totalt oviktiga. Varför gör vi såhär? Varför är vi så hungriga hela tiden? Vi vill ha mer, så är vi människor. Vi funkar så helt enkelt. Men varför? Jag tror att vi många gånger behöver lära oss den hårda vägen, för när man väl är påväg/tror sig förlora en bekant, familjemedlem eller liknande... DÅ inser man vad man håller på med.
Jag vill bara att ni tänker tanken, tänk att den ni älskar mest kanske inte skulle finnas vid din sida. Det är då man inser hur mycket den personen/djuret betyder för en egentligen. Och man ska vara så lycklig över att ha den i sitt liv. Ta tillvara på tiden med era nära och kära. De som verkligen betyder och är viktiga i ditt liv.
Nu menar jag inte att man inte ska få drömma och ha mål. Men man ska alltid komma ihåg det man har och inte stirra sig blind på saker.
Lev här och nu & var tacksam för det du har.
 
Logga 200

Freja

Just nu är hon hos kvar hos veterinären och får komma hem ikväll. Verkar som att det var ett magsår som spökade... Stumpan<3
Logga 200

att få vänta

Freja mår jättedåligt, kräks en massa, vill inte äta, slö och börjar magra. Vi gör det vi kan för att få i henne näring, men hon får inte behålla det. Hon äter medicin som vi fått ut som ska vara bra, men hon blir inte bra. Nu väntar ett samtal till vet. imorgon så att vi kan få åka in med henne. (stängt nu) Jag håller alla mina tummar för att hon ska bli bra. Vet inte vad jag skulle göra utan henne.. Hon är mitt allt.<3
Allt här får vänta, vilket ni säkert förstår. Har fullt upp med att hinna med allt och bara vara där för henne och försöka få henne att må bra.

Ni får veta hur det går tids nog...


Världens finaste älskling, bli bra nu hjärtat...<3

Logga 200

9 april

Dagen tillbringades i stallet där min syster följde med och tog lite kort samt filmade. Idag ska jag ringa veterinären och rådfråga ang. Freja. Hon är inte bättre...
Logga 200

STOLT matte

Har jag sagt att jag älskar min hund? Om inte så vet ni det nu i alla fall.
Hon var helt fantastisk nyss!
-
Hon har mått lite halvdåligt några dagar här. Kräkts lite varannan dag ungefär. Vi tror att hon är på gång med löpen och pratade även med min lärare ang. detta. Som sa att det inte är ovanligt. Har ju varit ute och gått med henne på morgonen och nu visade hon att hon ville ut. Första tanken var att hon mådde illa eller någonting, så jag öppnade dörren åt henne. Men hon stod bara där och kollade lite. Sedan sätter hon fart. I FULL kareta springer hon nedför trappen och rundade garaget. Då ser jag grannens katt som flyr. (såg den inte innan)
Panik?
Freja är påväg emot grusvägen så jag skriker på henne: FREJA, STANNA!
Och vad gör inte ängeln? Jo, hon stannar och kollar på mig. Och kommer tillbaka!! HELT GALET JU.
Nog för att hon är duktig på inkallning, men att det skulle fungera när hon har en katt i sikte hade jag inte ens vågat drömma om.
Världens bästa älsklingsvovve<3
Logga 200

Det närmar sig

Hej på er!
Har precis kommit in från en 25min promenad med favorithunden. Vädret är helt lovely! Ganska varmt ute och solen skiner. Går enbart halvdag idag, efter det är det looooooov!!
.
Måste fixa så att jag kan blogga från mobilen. Tog jättehärliga bilder idag, så det vore ju supersmidigt att kunna föra över dem direkt. På vägen hem träffade jag min morbror och Zeus ute på morgonpromenad de med. Zeus blir överlycklig när han får syn på mig och kommer springandes som en tok. Luddbjörnen<3
Nu ska jag fixa det sista och sedan invänta skjuts in till stan av morbror som frågade om jag ville åka med honom in. Supersnällt.
Vi hörs sedan góingar

Remember the name

Beckers Cassiofreja<3

Blogg update!

Nu har jag varit frånvarande här ett bra tag men har massor av nytt på gång. På torsdag går jag på påsklov och då kommer jag ha fullt upp med att ta massor av bilder. Nyfikna?
.
Det är så att jag beställt en design av en superduktig tjej och jag är alltså näst i kö. :) Så nu ska det klickas massor av bilder, fixas med info osv osv. Jag kände att skulle jag skaffa blogg så skulle jag göra det ordentligt. Jag har innan detta bara startat bloggen lite genom några få inlägg. Dock hoppas jag på att kunna göra bloggen bra och intressant så småningom.
.
Målet med denna blogg är att kunna dela med mig av mina bilder för att senare kunna kolla tillbaka. Ungefär som en dagbok i bilder, som jag delar med er. Men för mig är designen viktig, så nu ska det bli ändring här! Spännande som bara den. Sedan är det bara att tuta och köra! :)

Logga 200